+40 21 313 58 51 contact@centraltravel.ro
+40 21 313 58 51 contact@centraltravel.ro

Myanmar Taramul de Aur

0
Pret
De la1,399 Euro
Pret
De la1,399 Euro
Nume Complet*
Adresa Email*
Numar Persoane*
Numar Copii
Data Plecarii
Numar Telefon
Mesajul dvs.

CENTRAL TRAVEL va folosi informatiile pe care ni le furnizezi in acest formular doar pentru a raspunde solicitarii tale. Inainte de a apasa butonul de mai jos, afla mai multe detalii despre Politica noastra de confidentialitate/prelucrare a datelor cu caracter personal aici

Adauga La Favorite

Adding item to wishlist requires an account

180
9 nopti cu Demipensiuune
Plecare: 23 sept
OTP
Yangon
Descriere

Ziua 1 | Bucuresti – Doha

Intalnire cu reprezentantul agentiei pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 10:40, pentru imbarcare pe zborul Qatar Airways QR222 cu destinatia Doha. Decolare la ora 12:40 si sosire la Doha la ora 17:15. Decolare spre Yangon la ora 21:05 cu zborul QR918.

Ziua 2 | Yangon

Sosire pe Aeroportul International din Yangon la ora 06:55 ora locala. Dupa recuperarea bagajelor si indeplinirea formalitatilor de intrare in tara ne intalnim cu reprezentantul local pentru transferul in oras. Yangon este cel mai mare oras din Myanmar, cu aproape 6 milioane de locuitori si este considerat poarta de acces catre Myanmar, aici incepand toate calatoriile in Taramul de Aur. Orasul a fost fondat de catre Tribul Mon in Sec al XI-lea si numit Dagon. Orasul era centrat in jurul Pagodei Shwedagon, considerata si astazi cel mai important lacas de cult budist din Myanmar. O data cu cucerirea birmaneza numele orasului este schimbat in Yangon, insa dezvoltarea orasului, asa cum arata si astazi, nu s-a intamplat pana la momentul cucerii britanice, in Sec XX, cand orasul devine capitala coloniei si centrul sau comercial. Arhitectii englezi au creat un oras in care cladirile coloniale moderne si-au gasit locul langa cladirile traditionale de lemn, au dezvolat infrastructura orasului si au creat parcuri ample in stilul caracteristic. Excursia noastra in Myanmar incepe cu vizitarea Pagodei Shwedagon. Pagoda este cunoscuta si sub denumirea de Pagoda de Aur datorita cupolei sale acoperite cu foite de aur. Pagoda adaposteste mai multe relicve sacre pentru budisti printre care si cateva fire de par ale lui Buddha. Servim masa de pranz la un restaurant local si apoi transfer la hotel. Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Rose Garden 4* sau similar Yangon.

Ziua 3 | Yangon – Bagan

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul cu destinatia Bagan. Bagan a fost capitala regatului birmanez intre Sec XI si XIII, si in aceasta perioada, aici au fost construite numeroase pagode si stupe, majoritatea realizate din caramida, multe dintre ele existand si astazi. Pentru a cunoaste cu adevarat frumusetea acestui loc mai intai ne indreptam spre un deal in apropiere de Templul Ananda, de unde putem admira cele 2.000 de temple presarate in valea raului Irawaddy. In acelasi timp putem observa cum localnicii isi duc viata de zi cu zi printre aceste monumente. Ne plimbam prin acest muzeu in aer liber in care timpul parca s-a oprit in loc si vedem stupele si pagodele din valea raului Irawaddy. Masa de pranz o servim la un restaurant local. Cazare Hotel Myanmar Treasure 4* sau similar Bagan. 

Ziua 4 | Bagan

Mic dejun. Pentru a cunoaste cu adevarat spiritul localnicilor dimineata vizitam Piata Nyaung Oo, unde gasim fructe si legume proaspete dar si diferite produse traditionale. Continuam cu vizitarea Templului Shwezigona carui constructie a inceput in timpul domniei Regelui Anawrahta, intemeietorul dinastiei Pagan. Templul este alcatuit dintr-o stupa centrala acoperita cu foita de aur si inconjurata de temple mai mici si diferite altare. Apoi plecam catre un mic sat pentru a cunoaste localnicii si modul de viata traditional. Dupa o scurta plimbare pe jos prin sat, vizitam un atelier unde se realizeaza diferite produse de lemn, sculptate si apoi lacuite. Servim masa de pranz la un restaurant local. Nici o vizita in Bagan nu poate fi completa fara o vizita la Templul Ananda, considerat unul dintre cele mai frumoase temple din Bagan. Templul imbina stilul arhitectonic Mon cu influentele arhitecturii indiene. In centrul templului se afla 4 statui ale lui Buddha, inalte de 9 metri si jumatete, orientate catre cele 4 puncte cardinale, nord, sud, est si vest. Excursia din aceasta zi o incheiem admirand Apusul peste templele din Bagan. Cazare Hotel Myanmar Treasure 4* sau similar Bagan.

Ziua 5 | Bagan – Mandalay

Mic dejun. Plecam din Bagan catre Mandalay, mergand pe un pitoresc drum, ce ne poarta printre sate incantatoare si campuri de orez, bumbac si susan. Ne oprim in satele Shwe Pyi Tha si Myingyan unde avem ocazia sa interactionam cu localnicii si sa vedem stilul lor de viata simplu, desprins parca dintr-o alta lume. Sosire la Mandalay si transfer la hotel pentru indeplinirea formalitatilor de check-in. Mandalay este al doilea oras din Myanmar si este considerat capitala culturala a tarii. Orasul a fost ultima capitala a regatului birmanez inainte ca tara sa fie cucerita de catre englezi. Mandalay este un oras al contrastelor, marcat de agitatia lumii moderne si calmul traditiei. Servim masa de pranz la un restaurant local. Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Eastern Palace 4* sau similar Mandalay.

Ziua 6 | Mandalay

Mic dejun. Incepem turul de oras cu vizitarea Pagodei Kyauktawgyi unde admiram statuia lui Buddha realizata dintr-un singur bloc de marmura adus de pe malurile raului Irrawaddy. Ne indreptam apoi catre Pagoda Kuthodaw denumita Cea mai mare carte din lume. Acest renume l-a obtinut datorita colectiei celor 729 de tablete de marmura pe care sunt inscrise invataturile budiste. O „pagina”  are o dimensiune de 107 cm latime si 153 cm inaltime, cu o grosime de 13 cm. Turul continua cu vizitarea Manastirii Shwenanda, cladirea realizata in stilul clasic birmanez, din lemn de tec decorata, in interior si exterior, cu sculpturi elaborate. Monumentul a facut inital parte din complexul regal de la Amarapura insa o data cu intemeierea noii capitale la Mandalay cladirea a fost mutata in complexul regal de aici. Complexul regal din Mandalay a fost distrus de catre un incendiu in timpul Primului Razboi Mondial, singura cladire care a ramas si poate fi vazuta si astazi fiind cea a Manastirii. Urmeaza vizita la Pagoda Mahamuni, care adaposteste una dintre cele mai venerate reprezentari ale lui Buddha. Zilnic credinciosii aplica pe statuie foite de aur in semn de ofranda si respect. Pranzul il servim la un restaurant local. Cazare Hotel Eastern Palace 4* sau similar Mandalay. 

Ziua 7 | Mandalay – Amarapura – Sagaing – Ava (Inn wa)

Mic dejun. Excursie de o zi in orasele regale Amarapura, Sagaing si Ava (Inn wa). Traversam raul Irrawaddy si ne indreptam catre Sagaing, capitala regatului cu acelasi nume, unul dintre regatele mai mici ce au aparut ca urmare a declinului dinastiei Pagan. Situat pe Dealul Sagaing, acest oras este astazi unul dintre centrele spirituale ale Myanmarului. 600 de pagode de culoarea fildesului impodobesc acest deal si aproape 3.000 de calugari invata si locuiesc aici. Tur de oras cu vizitarea Pagodelor Swan Oo Pon Nya Shin, U Min Thone Sae si Shwe Taung Oo Maw. Apoi facem un scurt popas si in bazarul local. Ne indreptam catre Ava, care a fost capitala regatului birmanez dupa Bagan, intre Sec XIV si XVIII. Traversare cu feribotul peste raul Irrawaddy si ne continuam calatoria catre Manastirea Bagaya. intr-un car traditional tras de cai. Flori de lotus si pauni sunt sculptate in peretii si usile din lemn de tec ale manastirii. Pranzul il servim la un restaurant local. Dupa amiaza vizitam Amarapura, al carui nume inseamna Orasul Nemuririi. Intemeiat in Sec al XVIII-lea Amarapura a indeplinit pentru putin timp rolul de capitala a regatului insa s-a impus repede ca un centru al invataturilor si reformelor religioase. Vizitam Manastirea Mahagandayon, un renumit centru monahal unde tinerii calugari studiaza invataturile lui Buddha. Seara ne plimbare pe Podul U Bein, care este cel mai lung pod din lemn de tec din lume, intinzandu-se pe o distanta de 1.2 km peste Lacul Taungthaman. Retur in Mandalay. Cazare Hotel Eastern Palace 4* sau similar Mandalay.

Ziua 8 | Mandalay – Heho – Lacul Inle

Mic dejun. Predarea camerelor de hotel si transfer la aeroport pentru zborul spre Heho. La sosirea pe aeroportul din Heho continuam catre Nyaung Shwe-satul de acces la Lacul Inle. Pe drum ne oprim si vizitam un atelier local unde se realizeaza manual hartia shan din care sunt realizate umbrelele traditionale de hartie din Asia de Sud si manastirea de lemn de tec Shweyanpyay. Masa de pranz o servim la restaurant local. Sosire pe marginea Lacului Inle si imbarcare pe o barca cu motor pentru continuarea calatoriei. Lacul Inle este al doilea lac ca marime din Myanmar si este locuit de catre populatia Intha. Case si gradini plutitoare ancorate de fundul lacului cu ajutorul betelor de bambus, pescari ce vaslesc cu piciorul plimbandu-se pe apele lacului in ambarcatiuni traditionale si piete plutitoare ce strang laolalata atat locuitorii de pe lac cat si diferite triburi ce locuiesc pe dealurile inconjuratoare sunt imaginile ce ne asteapta in aceasta excursie de neuitat. Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Amata Garden Resort 4* sau similar Lacul Inle.

Ziua 9 | Lacul Inle – Indein

Mic dejun. Dimineata vizita piata plutitoare, a carei locatie se schimba prin rotatie intre satele de pe lac. Apoi vizitam Pagoda Phaung Daw Oo, principalul templu al Lacului Inle. Aici se afla 5 statui sacre ce il reprezinta pe Buddha, acoperite de catre credinciosi cu foite de aur. Dupa amiaza facem o scurta plimbare pe unul dintre canalele lacului catre satul Pa Oh situat pe malul vestic. Dupa o plimbare prin sat incepem sa urcam dealul pana ajungem la Complexul Indein. Ne plimbam printre numeroasele pagode antice ce formeaza acest sit arheologic. Servim masa de pranz la un restaurant local. Retur la hotel. Cazare Hotel Amata Garden Resort 4* sau similar Lacul Inle. 

Ziua 10 | Lacul Inle – Heho – Yangon

Mic dejun. Predarea camerelor de hotel si transfer la aeroportul din Heho pentru zborul la Yangon. Sosire la Yangon si transfer in oras pentru turul de oras in cadrul caruia vizitam Pagoda Kyaukhtatgyi, unde se afla statuia ce il reprezinta pe Buddha in pozitie intinsa, ce are o inaltime de 72 de metri, Parcul Kandawgyi de unde putem admira reproducerea Barjei Regale de pe Lacul Regal. Servim masa de pranz la restaurant local. Dupa amiaza vizitam Bazarul Bogyoke, unul dintre monumentele emblema ale orasului-situat intr-o constructie coloniala in centrul orasului si care este locul perfect pentru cumparaturi. Cazare Hotel Rose Garden 4* sau similar Yangon.

Ziua 11 | Yangon – Doha – Bucuresti

Dimineata devreme predam camerele de hotel si apoi transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR919 ce decoleaza la ora 08:10 cu destinatia Doha. Sosire la Doha la ora 11:10. Decolare din Doha cu zborul QR219 la ora 15:00 si sosire la Bucuresti la ora 19:55. Sfarsitul pachetului de servicii.

Servicii incluse

  • Specificat in rubrica Tarife

Servicii neincluse

  • TAXA DE ORAS
  • ASIGURAREA MEDICALA
Tarife

Plecari din: Bucuresti Otopeni
Transferuri gratuite  din orasele:
• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecari Circuit
11 Mai 23 Septembrie
 Mai sunt locuri libere ? epuizat 10
 Adult in camera dubla 1.399 € 1.399 €
 Adult in camera single 1.699 € 1.699 €

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri Bucuresti => Yangon => Bucuresti, Compania Qatar Airways via Doha
3 zboruri locale directe pentru confortul Dumneavoastra:
– Yangon => Bagan
– Mandalay => Heho
– Heho => Yangon
• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
• Transport cu autocar local dotat cu aer conditionat, conform programului
Cazare 9 nopti la Hoteluri de 4* astfel:
– 2 nopti in Yangon la Hotel Rose Garden 4* sau similar
– 2 nopti in Bagan la Hotel Myanmar Treasure 4* sau similar
– 3 nopti in Mandalay la Hotel Eastern Palace 4* sau similar
– 2 nopti la Lacul Inle la Hotel Amata Garden 4* sau similar
Demipensiune: mic dejun si pranz (mai putin in ziua plecarii) meniu fix la restaurante locale, cu specific local, fara bauturi incluse
• Excursie la Templele din Bagan
• Excursie la Sagaing, Ava (In wa) si Amarapura
• Excursie cu barca privata pe Lacul Inle
• Excursie la Complexul Indein
• Tur de oras si vizite in Mandalay
• Tur de oras si vizite in Yangon
Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
Ghizi locali

Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport si combustibil, 499 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
• Taxa procesare viza electronica 50 €/persoana, se achita la inscriere
Supliment Pensiune Completa (9 Cine), 110 €/persoana
• Asigurarea medicala de calatorie obligatorie, asigurarea storno optionala
• Bacsisurile pentru ghizi si soferi (se achita la fata locului ghidului insotitor)
• Alte servicii decat cele mentionate in program

Foto
Harta

1 persoane se uita acum la aceasta oferta.