+40 21 313 58 51 contact@centraltravel.ro
+40 21 313 58 51 contact@centraltravel.ro

Iordania – Israel

0
Pret
De la899 Euro
Pret
De la899 Euro
Nume Complet*
Adresa Email*
Numar Persoane*
Numar Copii
Data Plecarii
Numar Telefon
Mesajul dvs.

CENTRAL TRAVEL va folosi informatiile pe care ni le furnizezi in acest formular doar pentru a raspunde solicitarii tale. Inainte de a apasa butonul de mai jos, afla mai multe detalii despre Politica noastra de confidentialitate/prelucrare a datelor cu caracter personal aici

Adauga La Favorite

Adding item to wishlist requires an account

498
Plecare: 8 nopti
OTP
Amman
Descriere

Ziua 1 | Bucuresti

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 22:30, pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO187 cu destinatia Amman, cu decolare la putin timp dupa miezul noptii. 

Ziua 2 | Bucuresti – Amman – Jerash

Decolare din Bucuresti la ora 00:30 si sosire in Amman la ora 03:10.Transfer si cazare Hotel Arena Space 4* sau similar Amman (noaptea de cazare este inclusa). Timp liber penrtru odihna. Mic dejun. Astazi vom face un tur al orasului Amman, intins pe nu mai putin de 19 dealuri. Amman-ul este deopotriva un oras modern dar si capitala antica a Regatului Hasemit al Iordanului cu o varietate de situri istorice pe care le vom vizita astazi. Falnic situata deasupra orasului, Citadela cuprinde mai multe structuri precum Templul lui Hercule, Palatul Omayyad si Biserica Bizantina. La poalele cetatii se afla Teatrul Roman cu o capacitate de peste 6.000 de locuri, folosit si in ziua de azi pentru evenimente culturale. Un alt teatru restaurat este teatrul Odeon, cu o capacitate de 500 de locuri si care este folosit pentru concerte. In zona se mai afla trei muzee importante ale Iordaniei, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Folclor si Muzeul Traditiilor Populare. Continuam cu vizitarea orasului antic Jerash–unde primele asezari omenesti au fost datate cu mai mult de 6.500 de ani in urma. Epoca de aur a orasului a fost sub stapanirea romana, iar acum este una dintre cele mai bine conservate asezari romane din lume. Ascuns timp de secole in nisip, in urma unui proces de restaurare din ultimii 70 de ani, astazi Jerash este cel mai bun exemplu de urbanism roman din Orientul Mijlociu, cu strazi asfaltate si coloane, temple, teatre, piatete spatioase, bai publice, numeroase fantani si bineinteles zidurile vechi ale orasului strapunse de numeroase turnulete si porti. Vizitam poarta de intrare in vechiul oras unde Hadrian si-a construit un arc de triumf in afara orasului lasand laturile sale nelegate pentru viitoarele ziduri ale orasului. Continuam vizita cu Forumul Oval, Amfiteatrul si Aleea Cardo, care in linie dreapta insumeaza 200 de coloane construite in stil Doric si Ionic. Cina si cazare Hotel Arena Space 4* sau similar Amman.

Ziua 3 | Amman – Madaba – Petra

Mic dejun. Excursia continua astazi spre Madaba unde vom vizita Bazilica St. George, renumita in intreaga lume pentru harta de mozaic din podeaua sa, datata Sec al VI-lea, formata din 2 milioane de bucati de piatra colorata infatisand dealuri, vai si orase din Tara Sfanta. Cea mai mare comoara nationala a Iordaniei, Petra, este unul dintre site-urile Patrimoniului Mondial UNESCO cu 2.000 de ani de istorie si 800 de monumente inca in picioare. Unii arheologi o numesc a 8-a minune a lumii antice si nu e de mirare. Vom admira temple, morminte, teatre si scari care au fost sculptate in stanca. Vom intra in orasul vechi, vom vedea As-Siq si ne vom indrepta catre tezaurul Al-Khazneh, unde s-ar putea sa va incerce un sentiment de deja-vu, intrucat acest loc a jucat un rol important in ultima Cruciada si in filmul Indiana Jones. Vom vizita apoi Teatrul Roman si spectaculoasele morminte regale. De aici vom cobori catre Aleea Coloanelor. Timp liber la dispozitie pentru fotografii inainte sa ne intoarcem pe aceiasi ruta. Nota: Turul de Petra se face pietonal si intrucat se merge pe jos considerabil, cu numeroase scari si portiune de teren accidentat, se recomanda incaltaminte comoda si nu este potrivit persoanelor care au dificultati cu mersul pe jos indelungat. Cazare Hotel Kings Way 4* Petra sau similar.

Ziua 4 | Petra – Ierihon – Bethlehem

Mic dejun. Calatoria ne poarta in aceasta zi pana pe Muntele Nebo, situat la 800 m deasupra nivelului marii, unde puteti sta pe locul unde Moise a privit peste Tara Promisa. Din acest loc putem vedea Valea Raului Iordan, Ierihon, Marea Moarta, dar si Muntii Iudeii. Continuam spre Israel, trecand prin Valea Iordanului, traversand Podul Allenby, pana ajungem in Ierihon-cel mai vechi oras din lume, unde vizitam Muntele Ispitirii si Dudul lui Zacheu. Sosire in Bethlehem in cursul serii, cina si cazare Hotel Shepherd Plaza 4* sau similar.

Ziua 5 | Bethlehem – Qumran – Marea Moarta

Mic dejun. Astazi vizitam exterior cu ghidul local Qumran, locul unde au fost gasite manuscrisele de la Marea Moarta. Vizita la Marea Moarta cu posibila baie in apa sarata, bogata in minerale. Continuam apoi cu o explorare mai amanuntita a orasului Bethlehem, locul de nastere al lui Iisus unde vizitam Biserica Nasterii, grota Sfantul Jerome si capela Sfanta Ecaterina, campul Pastorilor unde au vazut ingerii ce au anuntat nasterea Mantuitorului. Cina zi cazare Hotel Shepherd Plaza 4* Bethlehem sau similar.

Ziua 6 | Ierusalim – Muntele Scopus – Muntele Maslinilor – Muntele Sion – Zidul Plangerii

Mic dejun. Urcam la Ierusalim prin desertul Iudeii, trecand pe la Hanul Bunului Samaritean. Intrare triumfala la Ierusalim admirand zidurile Vechii Cetati. Pelerinajul la Ierusalim incepe urcand pe Muntele Scopus spre Muntele Maslinilor pana la locul Inaltarii. Grota Pater Noster (Tatal Nostru) si cea mai frumoasa vedere panoramica a orasului Ierusalim. Coboram pana la Gradina Ghetimani, Biserica Agoniei, Grota Tradarii si mormantul Mariei. Continuam cu vizitarea Muntelui Sion, Foisorul unde a avut loc “Cina cea de taina”, mormantul regelui David si manastirea Dormition. Continuam cu Zidul Plangerii si urcam muntele Templului la West, vizitarea noului oras. Intoarcere in Bethlehem. Cina si cazare Hotel Shepherd Plaza 4* sau similar Bethlehem.

Ziua 7 | Via Dolorosa – Drumul Crucii – Nazareth – Tiberias

Mic dejun. Dimineata vizita la scaldatoarea Bethesda, intrand prin Poarta Oilor, Biserica Sfanta Ana, Capela Biciuirii si parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 Staţii in care s-a oprit Isus pe Drumul Crucii, pina la Golgota si Biserica Sfantului Mormant. Dupa pranz, timp liber pentru cumparaturi. Continuam cu Nazareth-locul unde Iisus si-a petrecut copilaria si adolescenta. Vizita la Biserica Buna Vestire si la atelierul de tamplarie al Sfantului Josif. Ultima vizita pentru aceasta zi va fi la Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la fata. Intoarcere la Tiberias. Cina si cazare la Hotel  Rimonim 4* Nazareth sau similar.

Ziua 8 | Marea Galileei – Capernaum – Muntele Fericirilor – Tabgha

Mic dejun. Turul incepe la Capernaum, vizitand ruinele vechii Sinagogi unde Iisus a predicat si a dat invatatura. Excursia continua pe Muntele Fericirilor, unde a avut loc Predica de pe munte. Se merge la Tabgha, unde a avut loc miracolul inmultirii painii si pestilor, apoi la Biserica lui Petru si in locul pescuirii miraculoase. Calatorie cu barca pe Marea Galileei asa cum era pe vremea lui Iisus. Timp liber pentru pranz. Dupa pranz, vizita la Raul Iordan si la locul de botez-kibutz Yardenit, apoi continuam cu Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus. Cina si cazare la Hotel Rimonim 4* Nazareth sau similar.

Ziua 9 | Haifa – Tel Aviv – Bucuresti

Mic dejun. Ultima zi pe taramul sfant incepe cu o urcare pe coasta Marii Mediterane pana la Haifa, vizitam frumoasele gradini suspendate Bahai, cat si biserica Stella Marris, muntele Carmel si grota prorocului Ilie. Turul orasului Haifa. Continuam pe urmele Sfantului Petru pana la Cezareea–locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sfantul Pavel a plecat la Roma. Plecam spre Tel Aviv, unde ne vom bucura de un tur panoramic al orasului catre Jaffa, vechi port, acum un faimos cartier al artistilor unde vizitam casa lui Simon Tabacaru si biserica Sfantul Petru ce comemoreaza invierea Tabitei.

Retur la plecarile din 17.03 si 23.06: Transfer la Aeroportul International Ben Gurion pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO152 cu decolare la ora 20:05 si aterizare in Bucuresti la ora 22:50.

Retur la plecarea 08.05: Transfer la Aeroportul International Ben Gurion pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO154 cu decolare la ora 23:30 si aterizare in Bucuresti la ora 02:25 (a 2-a zi). Sfarsitul pachetului de servicii.

Servicii incluse

  • Specificat in rubrica tarife

Servicii neincluse

  • Taxele de aeroport si combustibil, 170 €/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion)
  • Asigurarea medicala, asigurarea storno, bilete de intrare altele decat cele mentionate
  • Taxa iesire Iordania, 15 USD/persoana (se achita la fata locului insotitorului de grup)
  • Bacsisuri pentru ghizi locali si sofer, 5 €/persoana/zi, se achita la fata locului
Tarife

Plecari din: Bucuresti Otopeni
Transferuri gratuite din orasele:
• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecari Circuit
24 Mar 21 Mai 27 Aug 10 Sep 19 Oct 26 Oct
 Mai sunt locuri libere ? 0 0 0 2 0 3
 Adult in camera dubla 899 € 899 € 899 € 899 € 899 € 899 €
 Copil 2-11,99 ani cu 2 adulti in camera 649 € 649 € 649 € 649 € 649 € 649 €
 Adult in camera Single 1.149 € 1.149 € 1.149 € 1.149 € 1.149 € 1.149 €

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zbor direct la dus Bucuresti => Amman, Compania TAROM
• Zbor direct la retur Tel Aviv => Bucuresti, Compania TAROM
• Transport cu autocarul pe toata durata circuitului
Cazare 8 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 4* astfel:
– 2 nopti in Amman la Hotel Sadeen 4* sau similar
– 1 noapte in Petra la Hotel Grand View 4* sau similar
– 3 nopti in Bethlehem la Hotel Paradise 4* sau similar
– 2 nopti in Nazareth la Hotel Rimonim 4* sau similar
• 7 cine la hotel ( Demipensiune )
• Excursiile zilnice, tururile si vizitele prevazute in programul excursiei
• Bonus Interra:
– Calatorie cu barca pe Marea Galileei
– Taxi Muntele Tabor
• Ghid local de Lb Romana pe toata durata excursiei
Biletele de intrare la obiectivele din program

Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport 170 €/persoana (se pot modifica pana la emiterea biletelor)
• Bacsisuri pentru ghizi locali si soferi, 5 €/turist/zi, se achita la fata locului
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno
• Taxa iesire Iordania, 15 USD/persoana (se achita la fata locului insotitorului de grup)

Foto
1 persoane se uita acum la aceasta oferta.